Rețelele sociale fac parte din viața de zi cu zi și sunt un instrument de comunicare naturală cu clienții. Social media este un instrument de marketing puternic care poate fi utilizat de mai multe tipuri de website-uri.

Cumpărătorii sunt de părere că social media reprezintă o sursă de informare de încredere.

De ce este important social media?

Ce este digital marketing? Ei bine, digital marketingul este multitudinea serviciilor care se desfășoara în mediul online prin intermediul paginilor web, rețelelor sociale si e-commerce.

Rețelele de social media te pot ajuta să îți creezi o strategie de marketing puternică care îți va aduce rezultatele mult dorite. Cu ajutorul acestora poți avea parte de o creștere a gradului de conștientizare a mărcii, de mai multă publicitate, servicii mai bune pentru clienți, analize competitive dar și un proces mai bun de vânzare.

De ce este important social media pentru afacerea ta?

  • Vei crește notorietatea afacerii
  • Vei crea o adevărată comunitate în jurul brandului afacerii tale
  • Vei crește traficul pe website
  • Vei obține mai mulți clienți
  • Vei trimite mai multe semnale către Google

Cum te poți folosi de social media în marketing?

Social media te poate ajuta în marketing mai mult decât îți poți da seama. Vei avea parte de cele mai bune rezultate pe care le vei putea pune în practică cu ajutorul unei strategii eficiente de social media.

Poți apela oricând la o companie specializată care să te ajute să ai parte de cele mai bune rezultate. O strategie de social media în marketing trebuie să respecte următorii pași:

Realizarea unui audit

Activitatea de audit are ca scop evaluarea activelor digitale de care  compania dispune în raport cu concurența. Scopul este acela de a afla ce funcționează și ce nu pe fiecare canal de social media.

Prin realizarea acestui audit vei afla care este brandul cel mai activ, care sunt rețelele de social media care aduc cea mai mare valoare dar și ce conținut postează concurenții.

Definirea obiectivelor

Ca să poți stabili o strategie eficientă de social media trebuie să poți defini obiectivele și rezultatele pe care vrei să le realizezi.  Toate aceste obiective trebuie să fie aliniate cu strategia generală de comunicare dar și de marketing.

Poți apela cu încredere la o companie specializată precum Digital Craft care să te ajute să îți definești obiectivele cât mai clar astfel încât să te asiguri că le îndeplinești în totalitate.

Identificarea publicului țintă

Publicul țintă trebuie să fie clar încă de la început. Doar așa mesajul pe care vrei să îl transmiți va fi eficient.  O companie specializată în marketing online te va ajuta să creezi câteva profiluri de clienți care să te ajute să îți înțelegi mai bine publicul țintă. Vei putea cunoaște profilele clienților tipici și vei putea lua cu ușurință cele mai bune alegeri pentru compania ta.

Crearea unei strategii de social media

Conținutul este foarte important pentru a crea o legătură și pentru a atinge obiectivele de marketing stabilite. Este necesar să urmezi o abordare strategică care să fie axată pe crearea și pe distribuirea unui conținut relevant și valoros.

Cât de des trebuie să postezi pe social media

Cel mai mare mister pentru tine este cu siguranță frecvența ideală a postărilor. Cea mai bună soluție pentru tine și pentru afacerea ta este să dai dovadă de consecvență. Poți chiar să creezi un calendar de postări pentru a vedea exact care este frecvența postărilor. În acel calendar poți să menționezi când vrei să publici postarea și poți crea un text cât mai informativ și cât mai bogat.

Bineînțeles, că cel mai bine ar fi să iei legătura cu o companie specializată care să te ajute în luarea celor mai bune alegeri, aici vei găși specialiștii de care ai nevoie pentru a avea siguranță unor alegeri care să îți reprezinte compania și care îți vor oferi cele mai bune rezultate.