Cu toții avem zile în care nu ne simțim capabili să depunem prea mult efort, mai ales când vine vorba de ținutele vestimentare, indiferent că suntem în fugă spre servici sau am stabilit o întâlnire la amiază cu prietenii apropiați. Chiar și cele mai stilate persoane au parte de zile în care pur și simplu nu știu cu ce să se îmbrace sau poate nu au auzit alarma și graba le împiedică să pună la punct o ținută desprinsă de pe podium. Un secret care face ca orice ținută să pară foarte elaborată și impecabilă și care nu necesită efort are legătură cu încălțămintea.

Iată 5 tipuri de încălțăminte care nu trebuie să vă lipsească din colecția personală dacă vă doriți să arătați impecabil în fiecare zi, chiar și atunci când sunteți în criză de timp:

Încălțăminte cu toc

Pantofii cu toc reprezintă cea mai ușoară modalitate de a eleva orice ținută casual și de a-i oferi o notă profesională. Puterea tocurilor este uriașă. Dacă vă veți îmbrăca cu o pereche de pantaloni cargo, un tricou larg cu dungi și o jachetă de blugi, s-ar putea să arătați ca și cum v-ați duce la o alimentară din apropiere. Totuși, dacă vă veți completa ținuta cu o pereche de pantofi negri, eleganți și cu toc înalt, această ținută simplă și lejeră va deveni foarte sofisticată.

Balerini

Cele mai bune ținute vestimentare sunt cele care nu necesită noi achiziții. Iar dacă aveți deja o pereche de balerini, atunci aveți asigurate o varietate de ținute accesibile. Este uimitor cum o simplă pereche de balerini eleganți poate face chiar și cea mai banală ținută, cum ar fi aceea formată din blugi skinny și un tricou alb, să arate de lux. Condiția este, într-adevăr, să optați pentru balerini premium.

Botine

Botinele nu sunt doar pentru lunile reci. Le puteți purta chiar și în zilele plăcute de primăvară la fuste și rochii. Dacă vă încântă să purtați fuste și rochii chiar și în timpul iernii, atunci optați pentru ciorapi groși și ghete Formazione care completează perfect rochiile și fustele din materiale mai groase, precum tricot, bumbac, stofă sau lână. Contrastul dintre ghete sau botine și fustele sau rochiile feminine va crea acel aspect modern, perfect pentru o seară în oraș sau pentru vinerea casual de la servici. Dacă aveți o întâlnire cu o persoană dragă și sunteți în pană de idei, nu veți da greș purtând fusta preferată, un top confortabil și o pereche de ghete sau botine elegante.

Mocasini

Mocasinii și-au pierdut de ceva timp reputația de încălțăminte strict pentru birou. Nu mai sunt acei pantofi conservatori, dar confortabili. Acum, mocasinii sunt de bază dacă vă doriți să impresionați prin ținute casual superbe, dar fără să depuneți cine știe ce efort. O pereche de blugi decolorați și o jachetă confortabilă alcătuiesc o ținută grozavă, dacă veți avea grijă să purtați o pereche de mocasini moderni. Iată că o pereche discretă de mocasini are puterea de a transforma o ținută plictisitoare.

Oxford

O pereche de pantofi academici Oxford reprezintă modalitatea perfectă de a oferi puțină clasă unei ținute de altfel lipsite de strălucire. Deși încălțămintea de tip Oxford este de inspirație masculină, reușește să ofere structură ținutelor vestimentare și să le susțină. Puteți să purtați o pereche clasică de pantofi Oxford la orice stil de blugi, dar la fel de bine puteți purta pantofi Oxford și la o rochie feminină.