Căminele private pentru persoanele vârstnice planifică în mod constant evenimente și activități captivante, care aduc bucurie în viața acestora și care împing la o parte monotonia, ceea ce este foarte important odată cu înaintarea în vârstă. Integrarea într-un cămin de bătrâni poate fi o decizie copleșitoare pentru mulți vârstnici, dar în realitate, aici se organizează multe evenimente distractive, iar programul zilnic este axat pe socializare și pe obiceiuri sănătoase de viață, pe lângă faptul că seniorii vor fi în permanență înconjurați de multiple surse de sprijin care le sporesc sănătatea și starea de bine.

Iată câteva motive pentru care alegerea unui cămin privat de bătrâni vă poate alunga toate grijile și stresul:

O mai bună stare de sănătate

Majoritatea centrelor pentru seniori care fac parte din top cămine București acordă o mare importanță activității fizice, motiv pentru care îi încurajează pe vârstnici să facă puțină mișcare în fiecare zi, în funcție de abilitățile lor. Deoarece căminele de bătrâni oferă mai multe modalități de a fi activ din punct de vedere fizic, puteți fi siguri că persoana dragă va găsi o modalitate plăcută de a fi activă. De asemenea, tot pentru a veni în sprijinul seniorilor, personalul foarte dedicat recomandă screening-uri sau alte servicii medicale atunci când consideră că ar fi necesar.

Servicii nutriționale

Când vine vorba de cumpărături, gătit și curățenie după gătit, seniorii se confruntă adesea cu provocări, ceea ce i-ar putea determina să sară peste una sau mai multe mase. De asemenea, persoana dragă ar putea decide să nu servească prânzul dacă nu are cu cine să vorbească. Un cămin de bătrâni precum Aboscare include în serviciile sale și aspectul nutrițional, oferind mese proaspete și hrănitoare și având grijă ca seniorii să își administreze la timp medicamentele.

Încurajarea implicării mentale

Persoanele în vârstă sunt nevoite să caute tot felul de noi provocări pentru a-și menține creierul implicat. Activități precum jocul de cărți cu ceilalți membri ai căminului de bătrâni pot reduce riscul de demență. De asemenea, căminele de bătrâni oferă cursuri care îi ajută pe vârstnici să continue să învețe lucruri noi. De exemplu, persoana dragă poate lua lecții de pictură, de fotografie sau poate învăța cum să utilizeze un computer sau un smartphone. Stimularea mentală și activitățile distractive propuse de căminele de bătrâni pot fi foarte benefice pentru vârstnicii diagnosticați cu demență, mai ales în stadiile incipiente. Demența poate fi greu de gestionat, însă cu îngrijire de specialitate, vârstnicii se pot bucura în continuare de o bună calitate a vieții.

Încurajarea sentimentului de apartenență

Persoanele în vârstă nu ar trebui să se simtă niciodată singure, totuși multe se simt așa atunci când petrec multe ore în casă, fără compania nimănui. Când persoana dragă vizitează un cămin de bătrâni, este foarte posibil să simtă pe loc un sentiment de apartenență, de comunitate care provine din faptul că este înconjurată de persoane cu care poate socializa. Pe măsură ce se adaptează la viața într-un cămin de bătrâni, își face prieteni și se implică în tot felul de activități, va descoperi că viața este în continuare frumoasă și distractivă.