Riturile tradiționale de rămas bun ale diferitelor popoare, nu exclud flori și coroane de flori. Florile funerare sunt o modalitate de a-ți exprima atitudinea față de decedat. Regulile ceremoniei au fost impuse de-a lungul secolelor, luând în considerare atât religia, cât și tipul florilor pentru o înmormântare.

Poți comanda livrare flori online de la florăria online okflora.ro. Este important să alegi coroane de flori și buchetul potrivit, ținând cont de numărul, tipul și culoarea plantelor din acesta.

De câte flori ai nevoie pentru a transmite condoleanțe?

În România, tradiția spune că buchetul funerar trebuie să conțină un număr par de flori (de la 2 la 12, iar cea mai bună opțiune este 8). Coșurile sau coroanele de flori sunt de asemenea, potrivite. Numărul par dintr-un buchet funerar simbolizează pacea și smerenia în viață. O eroare a numărului de flori poate fi observată de rudele decedatului și poate fi acceptată ca o insultă. Se crede că 3, 5, 7 etc. trebuie să fie oferite în zilele de sărbători, zile de naștere, aniversări etc.

În Europa de Vest și Statele Unite, această caracteristică este ignorată. Nu contează câte flori sunt oferite la înmormântare, principalul lucru este că există oameni care au iubit și respectat defunctul. În unele țări ortodoxe, cum ar fi Georgia, există convingerea că florile cu număr par, vor crea condițiile pentru a transmite fericirea ta către decedați. Dacă decedatul nu este membru al familiei, atunci este suficient să comanzi un buchet funerar de 6-8 flori. Dacă decedatul aparține islamului sau iudaismului, nu este nevoie să cumperi flori. Convingerile religioase în acest caz consideră fiecare plantă o erezie.

Ce flori sunt oferite pentru a transmite condoleanțe?

Florarii urmează tradițiile străvechi ale acestui ritual. Limbajul florii vorbește despre atitudinea ta față de decedat. De exemplu:

 • Crizantema de culoare galbenă subliniază tristețea, dorul, iar culorile deschise – frumusețea și atractivitatea decedatului;
 • Lilium și magnolii – arată onestitatea și nobilimea decedatului;
 • Gladiole și narcise reprezintă o expresie a recunoștinței tale;
 • Margaretele sunt o expresie a apropierii tale de decedat;
 • Zambilele albastre sunt un semn de la revedere;
 • Rozmarinul este un semn al memoriei eterne.

Este comun să transmiți condoleanțe cu un buchet de crizanteme albe prietenilor, deoarece sensul lor este prietenia și deschiderea. Pentru înmormântarea profesorilor este bine să comanzi un buchet de garoafe roșii prin serviciul de livrare flori online. Garoafele sunt un semn de respect și admirație pentru meritele decedatului. De exemplu, pentru o persoană care a murit într-un accident, cea mai bună alegere este trandafirul sălbatic și, dacă știi ce flori i-a plăcut decedatului, atunci le poți comanda pentru a transmite condoleanțe familiei.

Coroane funerare

Regulile pentru compunerea unei coroane funerare colorate necesită includerea unor flori obișnuite, fără fluctuații accentuate în nuanțe (nu mai mult de trei specii). Sunt permise opțiuni calme întunecate sau deschise, iar combinația lor nu trebuie să fie strălucitoare. Doliul este subliniat de ramurile coniferelor din compoziții.

Tipuri de coroane funerare din flori naturale

 • Roșu aprins, vişiniu – este o expresie a iubirii, a afecțiunii (comandată de soții care rămân singuri);
 • Culoarea mov este un simbol al pierderii;
 • Galben – speranță pentru viitor, optimism;
 • Verde – pace, credință în viața veșnică;
 • Albastru – tristețe și dor profund;
 • Alb – puritate și perfecțiune.

De asemenea, poți alege coroane funerare în combinații ale acestor culori.