Pornit dintr-o tradiție străveche, buchetul de mireasă este mult mai mult decât un simplu accesoriu. Și, dacă nu ești un expert în aranjamente florale, alegerea unui buchet mireasă care îți va completa rochia de mireasă nu este ușoară. Sfatul nostru pentru buchetul de mireasă de Ziua Z.

Va fi pe toate fotografiile tale de nuntă, înainte de a ateriza în mâinile unui burlăcițe… buchetul de mireasă, desigur!

Buchetul de mirese: regulile de aur

Buchetul pe care îl alegi va avea ca misiune să îți sublimeze rochia de mireasă. De exemplu, dacă pe fundalul ținutei sunt câteva detalii prețioase, ar fi păcat să le acoperi cu un aranjament floral prea voluminos. Ține minte că acest accesoriu nu trebuie să fure spectacolul celei mai importante rochii din viața ta. Și mai presus de toate, având în vedere prețul rochiei de mireasă, TOȚI ar trebui să o poată admira așa cum trebuie!

O altă regulă de aur, pariază mereu pe florile de sezon. Nu numai că sunt mai ușor de găsit, ci și mai ieftine. Orice economii sunt binevenite atunci când te pregătești pentru ziua cea mare. Optează și pentru un buchet mireasă toamnă „confortabil”. Amintește-ți că îl vei ține toată ziua. Deci, dacă e să ai spatele cocoșat… Nu, mulțumesc!

În cele din urmă, acordă atenție semnificației florilor pe care le alegi. Trandafirul galben, violeta, crizantema, macul sau camelia albă sunt, de exemplu, de evitat.

Buchet de nuntă: cum găsești buchetul unic?

Buchetul tău de mireasă ar trebui să adauge aspectul tău final. Este deci un accesoriu care nu poate fi ales mai întâi. Găsește rochia visurilor tale înainte de a te programa la florarie. Poți să duci o fotografie sau o schiță care să ajute să găsească inspirație.

Pe lângă gusturile și dorințele tale, acest accesoriu floral trebuie să fie coordonat și cu stilul și culoarea rochiei. Fără a uita morfologia ta. Nu ar trebui să te întunece sau să-ți dezechilibreze silueta. Pentru o rochie sofisticată alege un buchet sobru cu o gama variata de culori. Pe de altă parte, dacă rochia de mireasă este fluidă și vaporoasă, îți poți permite o notă de fantezie cu alegerea florilor.

Buchetul de mireasă ar trebui să se potrivească și cu tema nunții. De exemplu, te concentrezi pe flori de câmp pentru o nuntă la țară, un buchet contemporan și structurat pentru o temă urbană. Sau soiuri vechi în culori pastelate pentru o atmosferă vintage.

Un buchet unic pentru o mireasă unică

Buchet de mireasă mic, rotund, în cascadă, coroană, country sau la modă… ai de ales! Ca să nu mai vorbim de compozițiile inedite cu flori de hârtie, muselină, suculente, fructe și frunziș… Cheia este să potrivești acest aranjament floral cu stilul tău, tipul de corp și tema nunții.

Însă, indiferent ce formă ai alege pentru buchetul tău de mireasă, îl poți personaliza oricând, adăugând ceva unic al tău. Cum? „Sau” Ce? În primul rând, concentrându-te pe florile care au o semnificație specială pentru tine. Apoi, este foarte posibil să adăugi perle, pene, dantelă sau orice alt ornament la alegere.