Este destul de dificil să-ți imaginezi aspectul nocturn al unui oraș modern fără iluminarea fațadelor clădirilor. Iluminarea clădirilor nu numai că va decora fațada, ci va schimba complet aspectul acesteia. De asemenea,  atunci când proiectezi iluminatul exterior al clădirilor, nu uita de modul în care fațada clădirii va arăta în cele din urmă în timpul zilei cu proiectoare instalate pe ea.

Există o selecție largă de lămpi și proiectoare LED, cu ajutorul cărora poți proiecta și implementa nu numai iluminatul arhitectural și iluminatul fațadei, ci și iluminatul clădirilor rezidențiale. Există diverse corpuri de iluminat pentru exterior.

Siguranța este întotdeauna o prioritate

Iluminatul exterior oferă siguranță și securitate atunci când mergi pe timp de noapte. Când ești acasă, serile sunt momentul principal pentru divertisment în aer liber, și de aceea, exteriorul ar trebui să fie bine luminat. Când nu ești acasă, iluminatul exterior te poate proteja. Cel mai adesea, în iluminatul grădinii și curții se folosesc corpuri de iluminat cu senzor, care, pe lângă faptul că oferă eficiență energetică, te avertizează și când cineva intră pe proprietatea ta. Nu există loc mai bun decât propria curte în care să te relaxezi, să te distrezi și să stai la aer liber în nopțile călduroase. Exteriorul bine luminat cu proiectoare, dă tonul pentru experiențe plăcute. Spațiul exterior ar trebui să se simtă ca o extensie a casei tale – confortabil, primitor și cu o reflectare a stilului tău. Iluminatul exterior sporește frumusețea naturală și subliniază atmosfera plăcută din casa ta. Pe măsură ce îți planifici iluminarea exterioară, ia în considerare toate caracteristicile care merită atenție.

Proiectoare – Avantaje

Este ușor să enumeri toate avantajele iluminatului exterior, dar alegerea luminilor potrivite nu este atât de simplă. In funcţie de scopul iluminatului exterior poți alege diferite temperaturi de culoare. Dacă îți propui un iluminat exterior puternic și strălucitor, este de preferat un proiector cu lumină rece – peste 5000 K. Această lumină este potrivită pentru iluminarea parcărilor, a parcărilor dealerilor de mașini, a depozitelor în aer liber etc. Pentru iluminatul grădinii poți alege între proiectoare cu lumină neutră de 4000 K sau cu lumină caldă de 2700 K. Temperatura de 2700 K oferă un ton foarte liniștitor și natural, care imită strălucirea caldă și reconfortantă a unui foc de tabără. Ca atare, este ideal pentru a crea un mediu în aer liber relaxant, confortabil.

Ce tip de iluminat exterior este cel mai bun?

Caută proiectoare sau panouri solare rezistente la apă, praf, reîncărcabile sau alimentate în mod tradițional, care sunt instalate de obicei cu un panou solar la distanță. Este de preferat să alegi corpuri de iluminat care au o sursă led încorporată sau cele pe care le poți folosi cu becuri led potrivite.

Montate pe perete sau conectate la pământ, proiectoarele luminează căile și aleile. Chiar dacă strălucesc toată noaptea, au nevoie doar de foarte puțină energie electrică, datorită surselor eficiente de lumină LED. Accesoriile ideale includ detectoare de mișcare care scaldă zona respectivă în lumină, doar atunci când se întâmplă ceva, și anume,  la trecerea unui vizitator sau chiar a animalelor de companie.