Atunci când vizite de rutină la medicul stomatolog sunt neglijate sau când se produc traumatisme neluate în seamă, este foarte posibil ca durerile de dinți să te apuce atunci când te aștepți mai puțin și să îți dorești să găsești cât mai rapid un număr de urgente stomatologice in Bucuresti. Cum la baza senzației specifice pot să stea foarte multe aspecte, ne-am gândit ca în acest articol să-ți prezentăm 8 cauze ale durerilor de măsele și ce să faci pentru a scapa definitiv de ele.
Care sunt cele mai comune 8 cauze ale durerilor de măsele?
Chiar dacă pot fi resimțite diferit, durerile de măsele au în general aceleași surse. În funcție de gravitatea situației și de profunzimea afecțiunii, ele pot fi resimțite ca: înțepături, dureri de cap sau de ureche, senzație de cald la nivelul zonei inflamate, durere continuă, ce nu dă pace ore întregi, durere pulsatilă sau durere intermitentă, care se manifestă doar în anumite condiții.
Printre cele mai des întâlnite 8 cauze ale durerilor de dinți avem:
- Inflamații gingivale
Atunci când bacteriile pătrund între gingie și dinte sau există leziuni la nivelul gingiilor este foarte posibil să simți un anumit tip de durere, nu neapărat intensă, dar posibil sâcâitoare.
- Descoperirea rădăcinilor dinților
Atunci când dinții nu sunt curățați corespunzător, inclusiv profesionist, tartrul și placa bacteriană pot duce în timp la descoperirea rădăcinilor dinților. Această descoperire se poate manifesta ca sensibilitate dentară și chiar ca durere.
- Infecții dentare
Una dintre cele mai frecvente probleme care trimit pacienții la urgențe medicale este aceea a unei infecții dentare. Un dinte cariat, lăsat netratat se poate infecta și provoca dureri persistente și sâcâitoare sau intermitente. În multe cazuri durerea poate fi ți de nesuportat.
- Dinții sensibili
Atunci când smalțul este mai subțire sau există o anumită sensibilitate dentară, orice contact cu alimente calde sau reci se poate resimți ca o durere.
- Carii dentare
Și cariile dentare pot fi dureroase. Spargerea smalțului dentar, carierea dintelui și ajungerea alimentelor la nervi, poate cauza dureri dentare destul de puternice.
- Parodontoza
O altă afecțiune dentară, ce poate provoca dureri, este parodontita sau parodontoza. Această afectează țesutul de susținere a dintelui și de fixarea a lui, ceea ce duce la mobilitatea acestuia și la riscul de pierdere. Atunci când dintele nu mai este poziționat cum trebuie, pot apărea dureri în timpul masticației.
- Lucrări stomatologice efectuate necorespunzător
Atunci când o lucrare dentară nu este realizată cum trebuie și există recidive în cazul infecțiilor, pacientul se poate confrunta cu dureri dentare imediate sau la o perioadă relativ scurtă. Tocmai de aceea realizarea de lucrări cu aparatură cât mai performantă este o necesitate în cazul infecțiilor profunde.
- Traumatisme
Atunci când te lovești cu sau de ceva dur și dintele este fisurat, spart sau fracturat, durerile de dinți sunt mereu prezente. În astfel de situații riscul de carii și infecții este foarte mare, dacă nu se intervine rapid.
În concluzie, dacă nu vrei să te confrunti cu niciun episod de durere persistentă, care să te trimită la servicii de stomatologie deschise non stop în București, cel mai bine este să apelezi la măsuri preventive, de controale regulat la medicul stomatolog. Nu amana niciodată o vizită la dentist, atunci când sesizezi sau ai probleme stomatologice
În clinicile Omega Omnident găsești servicii de urgențe stomatologice și specialiști pentru a trata orice tip de afecțiuni stomatologice.