Tunis, este un oraș cu o istorie bogată care datează din secolul al VIII-lea î.Hr. Orașul a fost fondat de fenicieni și a fost ocupat de romani, vandali, bizantini, arabi, otomani și francezi. Tunis este un oraș frumos cu o climă mediteraneană și o abundență de situri istorice.

O scurtă privire de ansamblu

Tunis este capitala Tunisiei și cel mai mare oraș al său. Zona metropolitană mare a Tunisului, denumită adesea Grand Tunis, are aproximativ 2,3 milioane de locuitori. Situat pe un mare golf al Mării Mediterane (Golful Tunis), în spatele Lacului Tunis și a portului La Goulette (Ḥalq il-Wād), orașul se întinde de-a lungul câmpiei de coastă și a dealurilor care îl înconjoară. În centrul său se află vechea Medina, un sit al Patrimoniului Mondial. Fondată în secolul al VII-lea, a fost prima așezare musulmană de pe coasta Mediteranei și a jucat un rol important în răspândirea islamului în toată Africa de Nord.

Centrul istoric este în general considerat a fi situat în jurul Moscheei Zaytouna.

Istoria orașului: din cele mai vechi timpuri până în prezent

Tunis este unul dintre cele mai vechi orașe locuite continuu din lume, cu înregistrări datând din secolul al VIII-lea î.Hr. Locația strategică a orașului și resursele bogate au făcut din acesta o oprire importantă pe rutele comerciale maritime ale Mării Mediterane. Acesta a servit drept bază pentru vechii exploratori cartaginezi și a devenit mai târziu o colonie romană.

După căderea Romei, zona a fost condusă de dinastii succesive de vandale, bizantine și arabe, înainte de a fi cucerită de francezi în 1881. Orașul și-a recâștigat independența în 1956 și a găzduit o serie de personalități istorice importante, inclusiv poetul Abu. al-Qasim al-Shabi și scriitorul laureat al Premiului Nobel Albert Camus.

Astăzi, Tunis este o metropolă înfloritoare, cu o moștenire culturală bogată, care este evidentă în arhitectură, artă, mâncare și muzică.

Arhitectura orașului: un amestec de stiluri

Când vine vorba de arhitectură, Tunis este un oraș plin istorie. Orașul este un amestec de stiluri, cu influențe atât din lumea arabă, cât și din lumea europeană. Rezultatul este un amestec unic de vechi și nou, tradițional și modern.

Cel mai proeminent stil este arhitectura maură din perioada medievală. Acest lucru poate fi văzut în numeroasele moschei și alte clădiri religioase care punctează peisajul orașului. Dar există și o mulțime de exemple de arhitectură mai contemporană, cum ar fi clădirile art deco care mărginesc Avenue Habib Bourguiba.

Mâncarea: o fuziune de tradiții

Tunis este un oraș cu o istorie bogată, iar mâncarea sa reflectă acest lucru. Bucătăria tunisiană este o fuziune de influențe arabe, berbere, franceze și italiene. Mâncărurile sunt de obicei consistente și aromate, cu o mulțime de condimente și ierburi. Mâncărurile populare tunisiene includ shakshouka (un fel de ou și legume), harissa (o pastă de chili picant) și brik (un produs de patiserie prăjit umplut cu ou și ton).

Tunisul găzduiește, de asemenea, mulți vânzători de mâncare stradală. Acești vânzători vând mâncăruri tradiționale tunisiene, cum ar fi kebab, falafel și carne la grătar. Mâncarea de stradă este o modalitate excelentă de a încerca o varietate de feluri de mâncare diferite, fără a fi nevoie să te angajezi la o masă completă. De asemenea, este, în general, foarte accesibil.

Oamenii: prietenoși și primitori

Dacă ești în căutarea unei destinații de vacanță pline de istorie și cultură, dar și prietenoasă și primitoare, Tunis este locul perfect pentru tine. Acest oraș nord-african are un trecut bogat, care datează din cele mai vechi timpuri, iar amestecul său unic de influențe arabe și europene îl face un loc cu adevărat unic de vizitat. Oamenii din Tunis sunt calzi și ospitalieri și sunt întotdeauna bucuroși să-și împărtășească cultura cu vizitatorii.

Un loc minunat de vizitat

Tunis este un oraș cu o istorie bogată care așteaptă să fie explorat. De la ruinele antice până la frumoasele moschei, toată lumea are ceva de văzut. Tunisul este, de asemenea, un loc minunat pentru a vă bucura de mâncarea și cultura locală. Dacă sunteți în căutare de cazare Tunis rezervați din timp o vacanță într-un oraș plin de istorie și cultură.