V-ați întrebat vreodată cu ce se ocupă un psiholog online? Dacă aveți probleme psihologice și niciunul dintre prietenii sau membrii familiei nu vă poate ajuta, ce ar trebui să faceți? În cazul în care aveți nevoie de ajutor profesional, internetul este un loc minunat pentru a găsi acest lucru. Un psiholog online este un specialist ale cărui servicii sunt furnizate prin intermediul internetului. Aceștia ajută persoanele cu probleme psihologice și alte probleme mintale prin furnizarea de terapie pe internet. Un psiholog online vă va cere, de obicei, adresa de e-mail sau datele de contact pentru a vă putea trimite un link către un chestionar online. Odată ce acesta a fost completat, există diverse modalități prin care un psiholog online vă poate ajuta. Primul pas este întotdeauna diagnosticarea problemei dvs. și găsirea unor strategii pentru a o rezolva. Acest lucru se poate face prin administrarea de teste și întrebări pentru a înțelege mai bine situația pacientului. Odată ce se simte încrezător în diagnostic, acesta va oferi recomandări cu privire la continuarea tratamentului sau la sesiuni de terapie prin Skype sau alt serviciu de apeluri video, fișiere audio etc.

Ce face un psiholog online?

Primul pas este întotdeauna diagnosticarea problemei și găsirea de strategii pentru a o rezolva. Acest lucru se poate face prin administrarea de teste și întrebări pentru a înțelege mai bine situația pacientului. Odată ce se simt încrezători în diagnostic, aceștia vor oferi recomandări privind continuarea tratamentului sau sesiuni de terapie prin Skype sau alt serviciu de apeluri video, fișiere audio etc. De asemenea, aceștia lucrează ca antrenori care vă ajută să vă atingeți obiectivele personale și profesionale, oferind sfaturi despre cum să le atingeți. Ei îi ajută pe oameni să își schimbe obiceiurile neproductive și să învețe cum să trăiască o viață mai sănătoasă și mai satisfăcătoare. De asemenea, ei sunt acolo pentru a vă ajuta să vă reduceți nivelul de stres și să vă îmbunătățiți sănătatea emoțională. Aceștia oferă sprijin emoțional și îndrumare atunci când vă confruntați cu situații traumatizante sau vă confruntați cu probleme emoționale.

Cum să găsești un psiholog online?

Găsirea unui psiholog online se poate face folosind un motor de căutare sau un director online. Odată ce ați găsit psihologul cu care doriți să vă consultați, puteți discuta cu el și îi puteți pune orice întrebare aveți. Poți discuta cu el despre problemele tale și despre cum dorești să fii tratat. Există multe directoare online și site-uri web precum nexyo.ro care enumeră psihologii și psihoterapeuții licențiați.

Consiliere online

Consiliere online este practica de a oferi terapie online persoanelor care nu se pot deplasa din cauza unor probleme de sănătate sau financiare. De asemenea, poate fi folosită ca o formă de terapie la distanță pentru persoanele care călătoresc sau locuiesc în străinătate. Este adesea confundată cu psihoterapia online, dar cele două sunt de fapt diferite. Persoanele care au nevoie de consiliere online se confruntă adesea cu anxietate, depresie, probleme de relații sau probleme legate de muncă. Persoanele care sunt interesate de consiliere online pot găsi terapeuți online care oferă acest serviciu.

Sesiune de terapie virtuală

Sesiunile de terapie virtuală sunt adesea folosite de psihologii online pentru a ajuta pacienții să facă față problemelor psihologice, cum ar fi anxietatea socială, depresia și stresul. Sesiunile de terapie virtuală folosesc instrumente de comunicare online, cum ar fi e-mailul și Skype, pentru a-i ajuta pe pacienți să își rezolve problemele. Majoritatea ședințelor de terapie virtuală urmează o structură similară. Terapeutul ajunge mai întâi să vă cunoască pe dumneavoastră și trecutul dumneavoastră, apoi vă cere să completați unul sau două chestionare. După aceea, terapeutul vă recomandă câteva strategii pe care le puteți folosi pentru a vă depăși problemele, iar apoi vă ajută să puneți în practică aceste strategii.

Final Cuvinte

Un psiholog este un profesionist medical care diagnostichează și tratează problemele de sănătate mintală. Un psiholog trebuie să obțină o diplomă de doctorat, cum ar fi un doctorat sau un doctorat în psihologie, pentru a fi autorizat să practice. Unii psihologi lucrează în cabinete private, iar alții lucrează în spitale sau clinici.