O uniformă este un tip de îmbrăcăminte purtată de angajații din multe industrii, inclusiv din HORECA. Există mai multe motive pentru care uniformele sunt necesare în restaurante. În primul rând, ajută la crearea unui aspect profesional. În al doilea rând, ele pot ajuta la promovarea mărcii restaurantului. În al treilea rând, ele pot ajuta la protejarea angajaților împotriva diferitelor accidente.

Tipuri de uniforme:

Bucătar șef

Uniforma de bucătar/șef de bucătărie ar trebui să ofere aceeași gamă de mișcare și funcționalitate ca și uniformele de bucătar, dar cu ceva în plus care să indice importanța acestui rol. O haină clasică de bucătar, pantaloni și șapcă este un aspect grozav pentru un bucătar șef.

Bucătar

Bucătarii sunt o parte crucială a oricărei echipe de restaurant și au multe nevoi când vine vorba de uniforme. De la lucrul cu obiecte fierbinți periculoase până la apărarea de scurgeri și stropi, bucătarii au nevoie de multă protecție. Uniformele tipice pot include pantaloni de bucătar, tunică de bucătar, cămăși de bucătar sau chiar șorțuri sau salopete.

Ospătar

Ospătarii sunt oglinda restaurantului dvs., așa că este foarte important ca uniformele lor să arate mereu curate și elegante, permițându-le în același timp să alerge aducând mâncare, băuturi, paie, șervețele suplimentare și multe altele.

Pentru restaurantele casual, șorțurile sunt o alegere excelentă, în timp ce vestele și cămășile pentru ospătari sunt mai potrivite pentru unitățile de lux. Indiferent de aspectul pe care îl alegeți, uniformele dvs. ospătar ar trebui să fie curățate de un serviciu profesional de uniforme de restaurant pentru a vă asigura că sunt întotdeauna în formă excelentă.

Barman / Barista

Barmanii sunt adesea responsabili pentru mult mai mult decât pentru a servi băuturi clienților la bar. De asemenea, ar putea fi nevoiți să aducă băuturi pentru clienții care stau la mese și să servească mâncare clienților care decid să mănânce la bar.

Sorțurile, vestele și cămăsile pot fi, de asemenea, potrivite pentru barmani, în funcție de stilul restaurantului dvs. Deoarece sunt vizibile pentru clienți, este, de asemenea, important ca uniformele lor să nu aibă pete și cute.

Host

La fel ca în cazul barmaniilor și al ospătarilor, este foarte important ca cei care vă întâmpină să arate bine și ca uniformele lor să fie într-o formă de top. La urma urmei, aceștia sunt prima față pe care o vor vedea clienții când intră în restaurantul dvs., modelând acea primă impresie critică despre unitatea dvs. Șorțurile și vestele sunt alegeri bune pentru uniformele de host.

Lucrătorii de spălat vase și de întreținere au nevoie de uniforme care să treacă peste zi. Își petrec ziua ocupându-se de cantități mari de apă sau de mașini/echipamente de restaurant, așa că au nevoie de uniforme care să fie durabile și să ofere protecție. Salopetele sunt o alegere bună pentru lucrătorii în acest rol.

Importanța fiecărui tip de uniformă

Există diferite tipuri echipament HORECA pentru diferite tipuri de restaurante. De exemplu, restaurantele fast-food au uniforme diferite față de restaurantele formale. Fiecare tip de uniformă are propria sa importanță.

Uniformele fast-food sunt de obicei mai casual decât alte tipuri de uniforme de restaurant. Acest lucru se datorează faptului că atmosfera dintr-un restaurant fast-food este în general mai relaxată. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că uniformele fast-food sunt mai puțin importante. De fapt, sunt la fel de importante ca orice alt tip de uniformă.

Motivul pentru care uniformele fast-food sunt atât de importante este că ajută la crearea unui sentiment de identitate de marcă. Când clienții văd angajați purtând același tip de uniformă, ei știu imediat în ce restaurant se află. De aceea este atât de important ca toți angajații să poarte uniforma corectă în orice moment.

Cum să alegi uniforma potrivită pentru restaurantul tău

Ca proprietar de restaurant, știi că prima impresie este totul. O modalitate de a face acest lucru este să le îmbraci în uniforma potrivită. Dar cu atât de multe opțiuni de pe piață, cum o alegi pe cea potrivită pentru afacerea ta? Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți uniforme pentru restaurantul dvs.:

  1. Luați în considerare identitatea mărcii dvs. Ce mesaj doriți să transmiteți clienților dvs.? Uniformele tale ar trebui să reflecte tonul general al restaurantului tău.
  2. Ține cont de confort. Angajații tăi vor purta aceste uniforme toată ziua, așa că asigură-te că sunt confortabile și respirabile.
  3. Durabilitatea este cheia. Vrei uniforme care să reziste la spălări repetate și să arate în continuare prezentabile.