Quiche este un aliment ușor și sănătos pentru copii. Făcut din ouă, lapte, brânză și alte ingrediente, quiche-ul poate fi preparat în multe moduri diferite și servit ca parte a oricărei mese.
Quiche este făcută din crustă care este umplută cu ingrediente precum legume, carne sau pește. Crusta poate fi o coajă de patiserie sau o crustă de plăcintă. Umplutura este așezată pe crustă înainte de a fi coaptă în cuptor până când partea superioară devine aurie.
Cuvântul „quiche” provine din cuvântul francez pentru prăjitură. Quiche a fost preparată pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, când soția regelui Ludovic al XIV-lea a adus mai multe rețete din Italia, unde erau numite „torta”. Inițial, quiche-urile erau făcute cu brânză și smântână, dar în timp au evoluat într-un fel de mâncare pe bază de ouă care era servit la micul dejun.
Există multe tipuri de quiche-uri disponibile astăzi, inclusiv tartă sărată cu broccoli și brânză, quiche cu spanac și feta și chiar tarte cu legume care seamănă cu tăițeii de lasagna, așezate în straturi cu legume, brânză și sos de paste în loc de sos de roșii, așa cum fac majoritatea mâncărurilor italiene!
Unul dintre tipurile preferate de quiche este cea de cartofi cu bacon și cheddar pentru că are atât de multă savoare, dar nu prea multă grăsime, așa cum fac unele alte feluri de mâncare
Quiche este un aliment ușor și sănătos
Este foarte ușor de preparat și are multe beneficii nutriționale care sunt bune pentru copii.
Quiche se face din ouă, lapte, brânză și alte ingrediente, cum ar fi spanac sau ciuperci. Poate fi servit cald sau rece. Multor oameni le place să mănânce quiche ca aperitiv înainte de cină sau prânz; alții îl preferă la micul dejun cu cafea sau ceai.
Quiche este o sursă bună de proteine, deoarece conține ouă, care au proteine de înaltă calitate. De asemenea, conține lapte care furnizează calciu și vitamina D, care ajută la construirea unor oase puternice în organismul copiilor. Quiche-ul conține și brânză care conține calciu, dar nu prea multe proteine; de aceea, quiche-ul nu ar trebui să fie consumat singur ca unică sursă de proteine în dieta copilului dumneavoastră, deoarece nu conține suficiente proteine pentru a le satisface nevoile.
Quiche-ul se prepară prin amestecarea ouălor, a laptelui și a brânzei împreună cu alte ingrediente. Amestecul se toarnă într-o crustă de plăcintă și se coace la cuptor până se întărește. Quiche-ul poate fi făcut în mai multe forme, cum ar fi rotund sau pătrat. Puteți face quiche-ul în porții individuale în forme de brioșe sau puteți face un quiche mare pentru ca întreaga familie să se bucure.
Ce ingrediente poți folosi acasă la preparare
Ingredientele pe care le alegeți pentru quiche-ul copilului dvs. vor depinde de vârsta acestuia, de ceea ce îi place și de ceea ce nu-i place. Iată câteva exemple:
Veți avea nevoie de:
1 cană de făină
1/4 linguriță de sare
1/2 cană de unt
1/2 cană de apă (pentru coaja de patiserie)
3 ouă (bătute)
Pentru umplutură:
2 căni de buchețele de broccoli tocate (sau altă legumă)
1/2 cană de brânză rasă la alegere (eu am folosit brânză Cheddar)
Poți servi quiche-ul cald sau rece; depinde de tine!
Cea mai bună parte a preparării quiche-ului acasă este că îl puteți face exact așa cum îi place copilului dumneavoastră. Dacă are o zi cu carne, puteți adăuga pui și șuncă la quiche; dacă are o zi vegetariană, puteți adăuga în schimb broccoli și spanac. Nu există reguli când vine vorba de quiche!
Și pentru că sunt făcute cu ingrediente reale în loc de chimicale sau conservanți, au un gust minunat! Le poți lua cu tine chiar și în călătoriile lungi, astfel încât să știi întotdeauna ce să le dai copiilor tăi atunci când li se face foame. Sunt perfecte și pentru picnicuri sau pentru prânzurile de la școală!
