Avem impresia ca a ne epila cu ceara nu presupune nicio pregatire prealabila si nicio masura de precautie luata inainte de acest tratament cosmetic. Ei bine, nu este chiar asa. Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le facem inainte de a ne epila cu ceara de epilat, atat la cosmeticiana, cat si acasa. Astfel, procesul de epilare va fi mai simplu, mai eficient si, adesea, mai putin dureros. Multe femei au o multime de intrebari despre ce ar trebui sa faca atat inainte de epilare, dar si dupa epilare, epntru a ajuta la o crestere uniforma a praului, la evitarea complicatiilor cum ar fi foliculita sau arsurile si asa mai departe. Sa vedem cateva dintre intrebarile pe care doamnele si domnisoarele le au in legatura cu epilatul:

 

E mai bine sa te epilezi inainte sau dupa dus?

 

Dupa dus este raspunsul corect. Datorita aburului si apei fierbinti, porii se dilata si firele de par ies mai usor. Desigur, trebuie sa stii ca pentru o epilare perfecta, pielea trebuie sa fie uscata. Din acest motiv, daca te vei epila imediat dupa dus, ar trebui sa aplici pudra de talc care absoarbe umezeala reziduala. Apoi epilatul va fi mai simplu si mai putin dureros

 

Este adevarat ca atunci cand te epilezi trebuie sa folosesti ambele maini?

 

Este adevarat! Epilarea cu ceara traditionala este cu atat mai eficienta cu cat pielea este mai stransa. Foloseste o mana pentru a trage banda sau bucata de ceara de pe picior si cealalta pentru a intinde pielea. Astfel te vei asigura ca toate firele sunt prinse si smulse eficient.

 

Este adevarat ca, daca parul este mai lung, ar trebui tuns putin inainte?

 

Da, este adevarat si necesar, mai ales in zona inghinala unde parul poate creste mult. Daca parul este foarte mare, taie-l mai intai cu foarfecele. Lungimea ideala este de aproximativ o jumatate de centimetru. Daca, in schimb, parul este mai lung, risti sa-l rupi in jumatate fara sa-l smulgi de la radacina atunci cand te epilezi.

 

Sa folosesc sau nu ghetata?

 

Daca te numeri printre femeile care nu suporta durerea, poti anestezia putin zona punand pe ea o punga mica cu niste cuburi de gheata. Aspectul negativ al acestei metode este insa ca frigul tinde sa inchida porii, ceea ce face ca parul sa iasa mai greu. In general, poate ca este mai bine sa te doara putin rau, dar sa ai un rezultat bun. Gheata, daca te doare rau, o poti aplica imediat dupa smulgerea parului. De asemenea, nu uita sa folosesti ulei dupa epilat.

 

Ce fac cu firele de par incarnate?

 

Firele de par incarnate sunt firele de par care cresc sub piele, ondulandu-se pe ele insele. Scrubul care trebuie facut inainte de epilare are si functia de a le face sa apara la suprafata. Cu toate acestea, aceasta metoda nu este intotdeauna suficienta. Cea mai drastica solutie este penseta. In acest caz insa, acorda o atentie deosebita igienei. Penseta, care trebuie sa fie cat mai ascutita pentru a lua doar parul, trebuie mai intai scufundata in alcool timp de 30 de minute pentru a fi sterila. In cele din urma, daca parul tau incarnat nu iti da pace, aplica o crema cu acid alfa hidroxi (AHA) in zilele de dupa epilare. Acestia sunt acizi din fructe, care au proprietati de exfoliere. Este o modalitate excelenta de a rafina pielea si de a tine la distanta parul incarnat.

 

Cum indepartez resturile de ceara?

 

Evita frecarea cu degetele. Oricum nu rezolvi problema si iti inrosi pielea. In schimb, procedeaza astfel: inmoaie un bumbac cu putin ulei de masline. In general, cerurile sunt solubile in grasimi, ceea ce inseamna ca se dizolva cu ulei. Doar trece tamponul peste reziduuri pentru a le indeparta.