Fie ca este doar unul sau ai de-a face cu o invazie, soarecii pot fi paraziti enervanti. Exista mai multe moduri de a scapa de soarecii din casa. Ii poti prinde in capcana, ii poti ucide sau poti apela la o firma profesionista, precum Compania DDD care se ocupa de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.

 

Soarecii, ca toti parazitii, pot transmite boli si pot transmite bacterii. Aceste rozatoare, de asemenea, rod ceea ce gasesc, ceea ce poate provoca daune inestetice casei tale sau materialelor si obiectelor pe care le-ai depozitat. Exista semne care iti spun ca ai o infestatie de rozatoare in casa.

 

Soarecii isi fac adesea drum in case, pe masura ce temperaturile exterioare incep sa scada in cautarea unui loc cald pentru hrana si cuibarit. Igiena slaba poate atrage si aceasta un soarece in casa ta, unde sursele de hrana sunt abundente. Le place sa calatoreasca in haite, asa ca acolo unde exista o finestatie, de obicei sunt mai multi soareci. Odata ce gasesc un loc suficient de sigur pentru a cuibari, se vor simti ca acasa.

 

Primul semn ca s-ar putea sa ai o problema cu soarecii este sunetul de zgarieturi sau taratul picioarelor mici de-a lungul peretilor si tavanului. Sunetele sunt auzite cel mai adesea noaptea, cand soarecii sunt de obicei cei mai activi datorita naturii lor nocturne. Ar trebui sa fii atent la sursa zgomotelor pe care le auzi. Daca auzi asa ceva, cheama Compania DDD pentru un serviciu de deratizare. Compania este acreditata CEPA si iti va oferi cele mai bune servicii.

 

Mancarea este principalul lucru care atrage soarecii in casa ta. Soarecilor le place sa gaseasca surse de hrana care pot fi alimente din camara sau chiar hrana pentru caini si seminte de pasari. Foarte probabil exista rozatoare in casa ta daca vezi gauri in cutii sau pachete cu alimente. Firimituri de alimente si alte resturi pot fi gasite si in pachetele sau cutiile cu alimente.

 

Soarecii si alte rozatoare prefera locuri mici, confortabile, ascunse, cum ar fi peretii, subsoluri neterminate, garaje si poduri. Gaurile si urmele facute prin ros sau muscatura sunt alte semne evidente. Poate fi murdarie pe pereti sau pe izolatia din jurul zonei in care locuiesc soarecii.

 

Daca exista un semn sigur ca exista o rozatoare in casa ta, acesta este prezenta materiilor fecale si a urinei. Soarecii nu au control asupra intestinelor sau vezicii lor urinare, asa ca probabil vei gasi excremente de soarece acolo unde au fost, de obicei langa sursele de hrana. Excrementele de soarece sunt de obicei caracterizate ca bile mici alungite, care sunt ascutite la un capat, asemanatoare cu un bob de orez.

 

Multi proprietari prefera sa evite utilizarea spray-urilor dure pentru controlul daunatorilor si a substantelor chimice din cauza potentialelor probleme de sanatate. Pentru a fi sigur, poti chema o firma precum Compania DDD. Profesionistii vor folosi substante bio si vor face o dezinfectie temeinica odata ce au facut deratizarea.

 

O infestare poate deveni rapid o problema daca nu observi un soarece in apropierea casei tale. Cu sigurantam va fi nevoie de profesionisti pentru a controla si curata infestarile grele. Compania DDD va face fata oricarei provocari!