Dr. Vanessa Youness, ne ofera toate detaliile legate de ce inseamna  o detoxifierea ca la carte, int-un centru specializat.

„Conceptul de detoxifiere reprezinta eliminarea periodica din organism a anumitor reziduuri toxice produse de acesta prin functionarea sa, cu scopul de a asigura o buna funcţionare a organelor si a restabili un mediu intern corect atat la nivel celular cat si al tuturor ţesuturilor.

Majoritatea bolilor se datorează acumulării continue de reziduuri si toxine in organism. Acestea modifică mediile interne şi genereaza in timp atat un proces de îmbătrânire accelerată, cat şi apariţia a numeroase boli.

Este recomandat cate un program DETOX de doua ori pe an, inainte ca organismul sa impuna singur acest lucru, prin simptome clare si neplacute precum: imposibilitatea de a pierde în greutate, pofta de dulciuri, oboseala nejustificată, somnolența, trezitul greu dimineața, balonarea, tranzitul lent, colonul iritabil, constipația, imunitatea scăzută, durerile de cap, nivelul scăzut de energie, irascibilitatea, astenia (atât psihică, cât și fizică), anxietatea, nervozitatea, lipsa puterii de concentrare, insomnia, un aspect nesănătos al pielii sau probleme dermatologice.

Obiectivul unui program DETOX ar trebui sa sa concentreze pe imbunatatirea starii de sanatate, nu pe scaderea in greutate. Eliminarea kilogramelor este un efect colateral considerat sau nu ca fiind un bonus.

Oricare dintre programele DETOX  include 3 etape complexe (pre-detox, detox si post-detox) în care se regăsesc terapii si procedee de curatare interna, alaturi de o nutritie specifica, analize, supervizare medicala si de specialitate.

Etapa PRE-DETOX reprezinta perioada de pregatire a organismului, similara cu ceea ce reprezinta postul religios din perspectiva nutritiei.

  1. Aceasta etapa debuteaza cu o sesiune de informare in care Beneficiarului ii sunt oferite toate detaliile asupra intregului proces.
  2. Odata luata decizia de a urma programul , urmeaza o vizita medicala si eventual analize specifice pentru validarea unei stari de sanatate optime a Beneficiarului care sa permita un astfel de program in toate aspectele sale.
  3. In momentul in care exista acordul medicului, se trece la faza de pregatire a organismului prin nutriție specifică de tip raw-vegan. In alte cuvinte, se elimina complet din alimentatie proteina animala (inclusiv fructele de mare), alimentele procesate, prajite, alcoolul, fainoasele. Se va opta exclusiv pentru ceaiuri, sucuri proaspete, apa, seminte, nuci, migdale, caju, fistic, fructe si legume crude, la aburi sau gatite.Aceasta etapa are rolul de a pregati organismul pentru etapa DETOX propriu zisa.
  4. Numarul de zile necesar pentru pregatire difera in functie de stilul de viata si alimentar al fiecarui Beneficiar in parte.
  5. Atentie insa, In cazul in care pregatirea prin nutritie nu este urmata corect, organismul nu este bine pregatit pentru etapa urmatoare, existand sanse foarte ridicate ca Beneficiarul sa aiba simptome neplacute in etapa DETOX propriu zisa. (ameteli, stari de voma, de slabiciune, nivel scazut de energie, migrene).

Etapa DETOX  reprezinta perioada de detoxifiere propriu-zisă concentrata în primul rând pe curățarea organelor interne si restabilirea terenului biologic.

  1. Aceasta etapa demareaza cu procedeele specifice detoxifierii, cu rol de eliminare rapidă și eficientă a toxinelor din mediul intern: colon, ficat, rinichi, piele, system limfatic, glande sudoripare, dar si teren psiho-emotional.
  2. In aceasta etapa se inlocuieste hrana solida de tip raw-vegan cu hrana lichida. (sucuri) Consumul acestor sucuri în perioada de detoxifiere are rolul de a aduce intr-un organism in curs de purificare datorita terapiilor specifice, o “explozie” de minerale, vitamine, antioxidanți și oligoelemente. Aceste elemente benefice sunt absorbite 100%  ca un burete de catre un organism curat  si sprijina spectaculos vindecarea si regenerarea celulara.
  3. Protocolul de sucuri este extrem de strict , atat asupra mixului si dozajului de ingrediente, cat si asupra incadrarii acestora in anumite intervale ale zilei in care nevoile organismului sunt specifice. Prepararea lor are loc in aceeasi dimineata, prin presare la rece.

Etapa POST- DETOX reprezinta perioada de revenire la alimentația normala treptat, prin nutriție adecvată, “light” de tip raw-vegan pentru a nu soca organismul. Acum se reia treptat procesul de digestie, iar colonul isi reia tot treptat miscarile peristaltice care au rolul de a directiona continutul din colon spre eliminare. In perioada detox-ului aceste miscari n-au existat, dat fiind ca sistemul digestiv s-a aflat in repaos iar colonul a fost curatat mecanic, adica prin terapia Angel of Water.

Terapiile adjuvante din cadrul clinicii sunt:

Hidrocolonterapia, care se face cu  ajutorul Angel of Water, cel mai performant sistem medical de colonhidroterapie existent pe piata la ora actuala, brevetat FDA (Federal Drugs Administration-SUA) si omologat drept clasa 2 in ceea ce priveste aparatura medicala de curatare a colonului.Angel of Water este o terapie atat de non-invaziva si sigura, incat poate fi urmata chiar si de catre copii (inaintea eventualelor interventii chirurgicale ce necesita curatarea colonului), insa la alta intensitate si la recomandarea medicului.Hidrocolonoterapia este o manevra non-invaziva cu rol de intretinere, hidratare si detoxifiere a corpului sau cu scop medical (la initiativa medicului).

Situla DETOX

“Baile la picioare prin detoxifiere ionica” sunt cunoscute si sub numele de bai ionice de detoxifiere. Aceasta metoda elimina din organism acele toxinele ce nu pot fi eliminate printr-un alt mod, ci doar prin utilizarea apei ionizate. Ionii pozitivi si negativi din apa actioneaza ca niste magneti asupra toxinele (metalele grele si patogenii) eliminandu-le prin cele mai mari glande sudoripare din organism, care se gasesc in talpi.

Prin intermediul unui proces numit electroliza, sunt deschise glandele sudoripare, iar toxinele din organism sunt atrase prin efectul de “magnet” pentru a fi eliminate prin talpi, unde sunt localizate cele mai mari glande sudoripare din organism.

Sauna DETOX cu infrarosii

Spre deosebire de razele UV care dauneaza, lumina razelor infrarosii face parte din spectrul luminii invizibile a soarelui pe care corpurile noastre o foloseste pentru a se vindeca si repara. Sauna cu Infrarosii este o sauna terapeutica ce transforma lumina in caldura pentru detoxifierea organismului.

Detoxifierea prin Sauna cu Infrarosii este o adevarata sursa de sanatate si auto-vindecare recomandata in multe probleme de sanatate, in cazul afectiunilor pielii, in lupta cu greutatea, in reglarea nivelului de energie si pentru cresterea imunitatii. Este cea mai recomandata metoda pentru pastrarea unei stari de sanatate optima.

Cum actioneaza sauna cu infrarosii? Caldura dintr-o sauna cu infrarosii penetreaza tesuturile corpului pana la o adancime de 3.80 cm inducand astfel hipertermia care genereaza transpiratie profunda, si in consecinta eliminarea  toxinele din organism. Beneficiile acestei terapii includ: piele mai fina; vindecare mai rapida a ranilor, zgarieturilor si acneei; pierdere in greutate prin eliminarea retentiei hidrice; somn mai profund si mai relaxat; reducerea stresului; relaxeaza muschii; imbunatateste functia inimii; creste si imbunatateste circulatia

Masaj de Drenaj Limfatic

Ce este Masajul de Drenaj Limfatic? Drenajul limfatic este una dintre tehnicile cele mai populare deoarece are multe beneficii la nivel estetic, fizic si mai ales in detoxifiere.  Cum functioneaza Masajul de Drenaj Limfatic? Drenajul limfatic este una dintre tehnicile cele mai populare deoarece are multe beneficii la nivel estetic, fizic si mai ales in detoxifiere.

Hidromasajul DETOX

Ce este Hidromasajul DETOX? Hidromasajul se poate face zilnic circa 10-15 minute. Prin aceasta terapie se reduce nivelul de zahar din sange si se pot arde 200 – 300 calorii / sesiune. Poate reprezenta un punct de sprijin pentru diabetici sau in programele de pierdere in greutate.  Cum actioneaza procedura Hidromasaj DETOX? Milioane de bule puternice sunt produse in fiecare minut. Acestea stimuleaza si maseaza prin presiune   intreg organismul, cresc circulatia sangelui si genereaza drenaj limfatic. Terapia produce un efect profund de relaxare, stimuleaza circulatia, stimuleaza oxigenarea organismului, reduce stress-ul si durerea, curata pielea in profunzime, si indeparteaza rapid oboseala”.
Pentru mai multe terapii DETOX, vizitati YOUness WELLness Clinic & Retreat