Câinii sunt la fel de sensibili la frig ca și noi, oamenii. Ei au nevoie de protecție împotriva temperaturilor scăzute, mai ales atunci când ies la plimbare sau se joacă în curte. În afară de a le pune o haină și o căciulă, este necesar să vă îmbrăcați câinele cu haine special concepute pentru a le menține căldura și confortul în timpul iernilor reci. Există o varietate de opțiuni de îmbrăcăminte pentru câini disponibile pe piață, dar înainte de a cumpăra oricare dintre acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți mai întâi. Continuați să citiți pentru a afla mai multe!

De ce au nevoie câinii de haine?

Câinii sunt la fel de sensibili la frig ca și noi, oamenii. Ei au nevoie de protecție împotriva temperaturilor scăzute, mai ales atunci când se plimbă sau se joacă în curte. În general, câinii nu au grăsime corporală așa cum au oamenii, așa că organismul lor nu poate reține la fel de bine căldura. Acest lucru înseamnă că, atunci când se face frig, ei trebuie să se bazeze pe îmbrăcăminte specială pentru câini pentru a le ține de cald. Mulți câini au blana scurtă și subțire, care nu oferă prea multă protecție împotriva frigului. Unii câini sunt, de asemenea, bătrâni sau bolnavi și nu pot genera atât de multă căldură pe cât au nevoie, chiar dacă sunt în casă. Alții pot avea blănuri subțiri sau delicate care nu sunt potrivite pentru vremea rece.

Cum se cumpără haine pentru câini?

Pentru a cumpăra haine pentru caini, ar trebui să țineți cont mai întâi de tipul de țesătură din care sunt confecționate. Țesăturile precum bumbacul, poliesterul și fleece sunt călduroase, dar devin foarte grele atunci când sunt ude. Cu toate acestea, țesăturile precum lâna, lâna sintetică și acrilicul sunt călduroase chiar și atunci când sunt ude, dar sunt puțin mai grele. De asemenea, ar trebui să țineți cont de mărimea, greutatea și nivelul de activitate al câinelui dvs. atunci când cumpărați haine. Este important să cumpărați haine care nu sunt prea largi sau prea strâmte. Dacă sunt prea largi, câinele dumneavoastră s-ar putea încurca în ele și ar putea cădea. Dacă sunt prea strâmte, ar putea avea disconfort sau chiar probleme de circulație a sângelui. Țineți cont și de orice nevoi speciale pe care le-ar putea avea câinele dumneavoastră. De exemplu, unii câini pot avea probleme articulare și ar putea beneficia de haine care să le ofere suport.

Tipuri de haine de iarnă pentru câini

Există multe tipuri diferite de haine de iarnă pentru câini. Paltoanele pentru câini sunt foarte populare, la fel ca și puloverele pentru câini. Vestele pentru câini și parka pentru câini sunt, de asemenea, comune. De asemenea, mulți stăpâni pun o pătură în jurul mijlocului câinelui lor atunci când ies afară iarna. Paltoanele pentru câini sunt foarte comune pe vreme rece, deoarece oferă protecție atât împotriva vântului, cât și a ploii. Acestea sunt concepute pentru a se potrivi peste mijlocul și picioarele câinelui și sunt disponibile în multe stiluri și culori diferite. Puloverele pentru câini sunt de obicei mai groase decât paltoanele pentru câini și sunt potrivite pentru câinii care trăiesc în climatele reci. Vestele pentru câini acoperă secțiunea mediană a câinelui și picioarele acestuia și sunt concepute pentru a le ține câinilor cald fără a le limita mișcarea. Parka-urile pentru câini sunt de obicei mai groase decât vestele și sunt concepute pentru a ține câinii la căldură la cele mai scăzute temperaturi.

Haine pentru câini

Hainele pentru câini sunt disponibile într-o serie de materiale diferite. În timp ce poliesterul și fleece-ul sunt accesibile și ușor de curățat, acestea nu sunt la fel de potrivite pentru exterior ca lâna și acrilicul. Dacă optați pentru țesături sintetice, ar trebui să căutați un tip special cunoscut sub numele de fleece tehnic, care este rezistent la apă. Există o serie de haine pentru câini cu funcții speciale. De exemplu, există pulovere pentru câini care sunt concepute pentru câinii care suferă de artrită sau dureri articulare, deoarece țesătura este moale și oferă căldură fără presiune suplimentară. Există, de asemenea, pantofi pentru câini care protejează împotriva condițiilor meteorologice extreme, cum ar fi zăpada și gheața. Unele tipuri de îmbrăcăminte pentru câini au chiar și buzunare în care puteți depozita dulciuri.

Jachete pentru câini

Jachetele pentru câini sunt o alegere excelentă pentru câinii cărora nu le place să poarte haine. Acestea sunt ușoare și pot fi confecționate din diferite materiale. Unele jachete pentru câini sunt concepute pentru a fi ușoare și respirabile, în timp ce altele sunt concepute pentru a fi rezistente la apă și călduroase. Jachetele pentru câini sunt ușor de îmbrăcat și de dat jos, ceea ce le face ideale pentru câinii care petrec timp atât în interior, cât și în aer liber. Există, de asemenea, jachete speciale pentru câini făcute pentru câinii mai în vârstă și pentru câinii cu probleme de mobilitate, deoarece sunt mai ușor de pus și de scos decât alte tipuri de îmbrăcăminte.

Ghete pentru câini

În timpul iernii, este posibil să doriți să investiți în cizme pentru câini. Cizmele pentru câini sunt purtate peste labele câinelui pentru a le proteja împotriva gheții, a sării și a zăpezii. Acestea sunt utile mai ales pentru câinii cu blană scurtă și labe care nu sunt bine protejate împotriva frigului. Cizmele pentru câini vin în diferite materiale și puteți găsi atât tipuri moi, cât și tari. Cizmele moi pentru câini sunt adesea fabricate din neopren și sunt ușor de pus și de dat jos. Cizmele dure pentru câini sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, cum ar fi cauciucul și plasticul. Acestea sunt ideale pentru câinii care merg pe gheață și zăpadă în mod regulat, deoarece sunt mai rezistente la deteriorări.

Mănuși și șosete pentru câini

Mănușile pentru câini sunt concepute pentru a proteja labele și picioarele câinelui împotriva vremii reci. Acestea sunt confecționate din diferite materiale. Unele mănuși pentru câini sunt moi și pufoase și sunt concepute pentru a fi folosite în interior. Altele sunt confecționate din neopren sau cauciuc și pot fi folosite în aer liber. Șosetele pentru câini sunt excelente pentru a proteja lăbuțele câinelui de condițiile meteo extreme. Sunt deosebit de utile dacă câinele dumneavoastră suferă de probleme la labe, cum ar fi alergiile sau artrita.

Rezumat

Cele mai bune haine pentru câini în timpul iernii sunt confecționate din țesături naturale, cum ar fi lâna și bumbacul. Acestea trebuie să fie respirabile și ușoare, ușor de spălat, ușor de îmbrăcat și de scos și ușor de depozitat. Atunci când cumpărați haine de iarnă pentru câini, trebuie să țineți cont de vremea din locul în care locuiți, precum și de mărimea, greutatea și nivelul de activitate al câinelui dumneavoastră. Câinilor le poate fi frig la fel ca și nouă și trebuie să fie îmbrăcați corespunzător. După cum puteți vedea, există multe opțiuni disponibile atunci când vine vorba de haine de iarnă pentru câini. Alegeți cel mai bun tip pentru câinele dvs. și păstrați-l cald și confortabil în această iarnă!